Barnevogn til trapper og lejlighedsopgange

Åh nej du er blevet gravid, og nu er hele dit liv vendt på hovedet. Du bliver nødt til at sælge eller opsige din lejlighed og flytte, for man kan da ikke have en lille baby i lejlighed. Eller vent, sådan er det slet ikke. Mange nybagte forældre har bekymringer om lejlighedsstørrelse, når de bliver skal have en baby for første gang. Det gælder særligt dem, der bor i opgange med trapper og ingen elevator. Hvad gør man, når man skal have barnevognen op af trapper – og hvilken barnevogn er bedst til dette formål? Det hjælper vi med at komme nærmere her på siden. 

Dette indlæg er sponsoreret gennem udvalgte reklamelinks

Kan man få en barnevogn op ad trapper?

Det korte svar er ja. Det lidt længere svar er, at det afhænger af, hvor stærk du er. En barnevogn vejer typisk mellem 10-16kg, så det er altså ikke bare lige som at komme hjem med en favnfuld indkøbsvarer. Husk, at du også har en baby og dertilhørende ting og sager med. Står du i en situation, hvor det er en nødvendighed at have barnevogn med op i lejligheden via trapper eller lignende, så er det derfor virkelig vigtigt, at du får en let, fleksibel og handy barnevogn til formålet. Husk det er et dilemma, du kommer til at stå overfor hver eneste dag – om ikke andet i en periode. 

Baby Jogger City Elite 2: Hurtig og handy

Med en Baby Jogger City Elite 2 kan du godt komme opad trapper med din baby. Derudover er den kompakt og fylder ikke så meget, hvilket gør den passende til lejligheder af flere årsager. For det første netop fordi, du kan få den opad trapperne i opgangen. Jeg siger ikke det bliver en dans på roser, men det er nemmere end med mange af alternativer, og det er da en start. En anden årsag er, at den ikke fylder så meget, hvilket betyder, at den kan gemmes ‘væk’ ude foran hoveddøren eller foldes sammen og kastes ind i gæsteværelset, når du ikke bruger den. 

Babyjogger elite 2

Hvorfor er en Baby Jogger City Elite 2 nem at få opad trapper?

En Baby Jogger City Elite 2 kan klappes sammen med én hånd, hvilket er en stor fordel, når du har baby i den ene hånd, skal have barnevognen i den anden hånd og derudover lykkes med at bestige trapperne i din opgang. Den lette håndtering af barnvognen er dermed et stort plus for dig, der bor i lejlighed og skal bruge en handy barnevogn. 

Barnevognens vægt er afgørende

Når du skal opad trapper med en barnevogn, så siger det næsten sig selv, at vægten på vognen er en afgørende faktor. De letteste barnevogne vil du finde ned til omkring 10kg. Dog er skrøbelighed også en faktor der kan spille ind, når du kommer for langt ned i vægt. Så det er en balancegang. Du vil gerne have en barnevogn med en hvis holdbarhed, tro mig! En Baby Jogger City Elite 2 vejer 11.5kg, hvilket er en rigtig fin vægt for en barnevogn af denne kaliber. Det betyder nemlig, at du ikke behøver være vægtløfter for at få vognen med op i lejligheden, og samtidig er barnevognen faktisk af en god kvalitet. 

Kan man få en baby mens man bor i lejlighed med trapper?

Ja, selvfølgelig kan du få en baby, selvom du bor i en lejlighed med trapper. Gør det livet sværere for dig fra tid til anden? Ja, måske. Men det er absolut ikke noget, der skal give anledning til yderligere panik eller bekymring. Rigtig mange lykkes med at lade barnevognen stå nede i gården eller opgangen for foden af trappen, så de ikke skal slæbe den med op hver gang. Men samtidig er der altså muligheder på markedet, som giver dig chancen for at få netop det udstyr, du føler dit barn har brug for. Så ja, der findes den rigtige barnevogn til din lejlighed, ligesom du i øvrigt også kan finde den perfekte barnevogn til din lille bil, hvis du har sådan en. Selvom pladsen er trang, er mulighederne altså ikke nødvendigvis færre. Det handler om at være kreativ og finde små finurlige løsninger. For eksempel kan hyggen sprede sig allerede fra børneværelsets entré med bogstaver til børneværelset

Scroll to Top