Slyngevugge med motor: mere ro i hverdagen
En slyngevugge med motor er blevet en nødvendighed i mange hjem, og det er på mange måde blevet et redskab, som for mange kan sidestilles med barnevognen og tremmesengen. For 20 år siden var en slyngevugge med motor ikke noget man fandt nogle steder overhovedet, så det må siges at være en relativt revolutionerende indtræden i markedet, at slyngevuggen med motor har taget, hvor den allerede nu som sagt er en af de sidste på listen af ting, som forældre ville skille sig af med.
Dette indlæg er sponsoreret gennem udvalgte reklamelinks
Moonboon slyngevugge med motor
En automatisk slyngevugge med motor er et redskab, der vugger barnet op og ned med en indbygget mekanisme. Udstyret med en yderst komfortabel plads til baby og en rytmik, der imiterer barnets tilværelse i maven, er det tæt på en ideel tilstand for en baby, man gerne vil have til at sove. Netop derfor er slyngevuggen med motor blevet en favorit hos rigtig mange forældre. Den skaber ideelle omstændigheder for barnet, mens den aflaster forældrene.
Slyngevugge med motor og stativ
En slyngevugge med stativ tillader en enorm frihed i forhold til, hvor du kan placere slyngevuggen henne. Derudover er det utroligt vigtigt, at du benytter din slyngevugge med motor på en måde, hvor du hele tiden har dit barns sikkerhed for øje. Med en Moonboon slyngevugge med motor og stativ i samme sæt er du sikker på, at alle enhederne er indtænkt i det samme store billede. Altså kan stativet holde til vuggens vægt og tager samtidig højde for motorens rytmik og hastighed. Slyngevuggen skal være en hjælp til at få ro i hjemmet og give dit barn en god søvn, men selvfølgelig ikke på bekostning af sikkerheden. Så sørg altid for at have et stativ, der kan håndtere vuggens setup.
Kan man bruge en slyngevugge uden motor?
En slyngevugge med motor er blevet et nærmest moderne fænomen, hvilket jeg tror skyldes, at det ikke var en ressource, som de fleste bedsteforældre havde til rådighed. Det giver anledning til kommentarer om, hvorvidt det ikke er en smule robotagtigt eller om det fjerner noget af den menneskelige relation til barnet. Dette element tror jeg især er præget af motoren, der fjerner moderen eller faderens funktion i forhold til at gå rundt og vugge barnet. For at svare på spørgsmålet, som overskriften stiller, så kan du sagtens bruge en slyngevugge uden motor, men det er bare særligt med motoren, at du går ind og giver dig selv en pause engang imellem. Selvfølgelig skal slyngevuggen ikke fjerne den menneskelige kontakt til barnet, men se det i stedet som om, at slyngevuggen med motor giver forældrene mere frihed. På den måde kan vuggen hjælpe med at give dig noget af det overskud tilbage i hverdagen som gør, at du faktisk kan være sådan rigtigt til stede med dit barn.
Hængevugge med motor: Er en hængevugge og en slyngevugge det samme?
Særligt når man skal være forældre for første gang, så er der mange nye ord og begreber, som man bliver introduceret for. Det kan også give anledning til forvirring – og jeg bliver ofte mødt af folk, der bruger forskellige navne om det samme begreb eller fænomen. I dette tilfælde refererer flere til de populære slyngevugger som værende hængevugger. Dette skyldes formentlig, at den vuggende slyngevugge med motor monteres hængende fra enten loft eller stativ. Derfor refererer mange til slyngevuggen som en “Hængevugge med motor”, og det er i sagens natur heller ikke helt forkert.
Larmer motoren i en Moonboon syngevugge med motor?
Mange vil gerne vide, hvorvidt en slyngevugge med motor larmer. Det er jo sådan, at det meste bevægelse afgiver en eller anden form for lyd, så det er egentlig et ret fornuftigt spørgsmål at stille sig selv. Især med tanke på, at den udfordring de fleste gerne vil have stillet med slyngevuggen er, at de skal have barnet til at sove. Men larm fra slyngevuggen er ikke en bekymring man skal gøre sig, heller ikke når man køber den med motor. Det forholder sig nemlig sådan, at Moonboons slyngevugge med motor er lavet så lydløs som det er muligt. Vuggen er udviklet af søvneksperter, og du kan trygt regne med, at beslutningerne er taget med den gode søvn in mente.
Hvad gør man, hvis sit barn kun kan sove i slyngevuggen?
Som udgangspunkt anbefales det, at barnet søvn kun skal suppleres med søvn i slyngegvuggen. Søvn i en rigtig seng og/eller barnevogn med fast madras, skal altså stadig være den primære søvn for barnet. Når det er sagt, er der ikke kommet nogle officielle retningslinjer eller anbefalinger ud fra sundhedsstyrelsen på området. Dette kan være en indikation for, at der ikke rigtig er noget, der står i vejen for at lade dit barn sove alt det ønsker i slyngevuggen, men det kan også have lidt at gøre med, at slyngevuggernes popularitet stadig kan karakteriseres som noget relativt nyt. Derfor anbefaler vi fortsat at se slyngevuggen som et supplement til barnets søvn fremfor en bærende del. Der er dog ikke nogle anmærkninger imod barnets stilling i slyngevuggen, som indikerer, at det er skadeligt, ligesom det f.eks. er tilfældet med de skrå vippestole, som siges at kunne bremse barnets udvikling, hvis de overbruges. Et supplement til slyngevuggen med motor kan være, at du anskaffer dig en barnevognsvugger, så du både kan få barnet vugget i søvn indenfor og udenfor – på den måde kan du variere mellem de to, så det ikke bliver for drastisk brug af den ene.
Hvad er forskellen på Vuggemotorerne Original og Connect fra Moonboon?
Start, sluk og tempo er egentlig tilgængelig uanset om du vælger en Moonboon vuggemotor original eller connect. Den helt store forskel er, at du via Vuggemotor Connect kan styre vuggemotoren med din app. Appen der i øvrigt er designet af søvningeniører har desuden inkorporeret deciderede søvnprogrammer, som kan tilpasse vuggens motorik til netop din babys behov.
Slyngevugge i stativ eller i loft, hvad er bedst?
Du kan sagtens montere din slyngevugge direkte i loftet, så du ikke behøver brug af stativ. Det kræver selvfølgelig, at du monterer krogen i loftet korrekt, så det passer til det materiale, du har at gøre med. Endnu engang må vi understrege, at barnets sikkerhed er vigtigst, altid. Men du kan sagtens få glæde af din slyngevugge uden at købe det dertilhørende stativ, hvor du altså blot kan montere det med en krog i loftet.
Hvordan vedligeholder man sin slyngevugge?
Slyngevuggen skal naturligvis holdes ren, ligesom vi skal holde vores senge hygiejniske som voksne mennesker. Vuggen kan vaskes ved op til 40 graders varme, og det anbefales at gøre det i hånden. Ikke så meget for materialets skyld, men fordi den tilhørende metalring kan forårsage skade på din vaskemaskine under vask. Madrassen, der følger med din slyngevugge kan ikke tåle vask. Til gengæld kan du holde denne frisk ved at lufte den ca. månedligt. Men babyer er jo babyer og der kan komme behov for pletvask fra tid til anden, hvilket der selvfølgelig er plads til og mulighed for.