Læringstårne der kan tage småfolk i voksenhøjde
Læringstårne er en populær investering for forældre, når de begynder at se nysgerrigheden vokse i deres børn. Læringstårnet tillader barnet at være med til nogle af de opgaver, som de udviser stor nysgerrighed. For eksempel giver det mulighed for at komme i øjenhøjde med madlavningen. En kæmpe fordel er, at du kan holde øje med dit barn, der i øvrigt også vil være beskæftiget, mens du kan håndtere praktiske opgaver. Alt på grund af det rette læringstårn. Jeg guider dig gennem et par muligheder herunder.
Dette indlæg er sponsoreret gennem udvalgte reklamelinks
Læringstårn fra TiSsi
Det vigtigste ved et læringstårn er efter min mening materialekvalitet og byggeriets stabilitet. De to ting bidrager til sammen til det allervigtigste, nemlig sikkerhed. Dette læringstårn fra TiSsi er bygget af bøgetræ, og det er et solidt læringstårn. Du vil ikke se tårnet vælte over eller bare gå i stykker.
Justérbar højde
Hvis du kigger på billedet af læringstårnet her, så kan du se, at tårnet er justerbart i tre forskellige højde niveauer. Det betyder, at du kan flytte tårnet med barnets alder – eller bruge det til børn med forskellige højder.
Klassisk design
Designet passer efter min bedste overbevisning ind i stilen hos de fleste hjem. Læringstårnet bærer præg af nordisk minimalisme, og det gør ikke mere opmærksom på sig selv, end det nødvendigvis behøver at gøre. Har I f.eks. allerede en Trip Trap stol fra Stokke i jeres hjem, så synes jeg der skabes en fin rød tråd mellem de produkter.
Læringstårn fra Tuki
Læringstårnet fra Tuki er en schweizisk opfindelse, der har taget det praktiske med som læringstårnet skal udfylde, men som også er fyldt med kreativitet og sjov. Idéen bag læringstårnet er, at børnene skal kunne hjælpe med madlavningen – eller i hvert fald overvære den og være i øjenhøjde. Men designerne bag læringstårnet har tænkt kreativt samtidig med, at de løser en praktisk udfordring. Derfor kan du gå på opdagelse i læringstårnets mange finurligheder.
Godt materiale, solidt design
Også dette læringstårn er lavet af bøg, mens du med Tuki også er sikret mod, at det vipper. Størrelsesmæssigt kan du også her justere til forskellige højder, og fjerner du det øverste trin, kan tårnet også fint bruges til voksne som skammel til at nå det, der placeret oppe på øverste hylde, og så måske for nogle i husstanden kan være svært at nå. Den udfordring kender vi i hvert fald herhjemme
Sikkerhed som føresteprioritet
Sikkerheden er stadig førsteprioritet, selvom leg også er indtænkt i designet her. Øverst på læringstårnet er det tydeligt at se, hvordan barnet bliver sikret fint af siderne på tårnet. Dermed er der ikke nogen grund til at være mere nervøs end højst nødvendigt, hvis du har placeret dit barn i et Tuki læringstårn.
Foldbart læringstårn fra Little hugs
Et foldbart læringstårn er efterspurgt af mange forældre, der ikke lige synes, at det der med et tårn, der står og fylder, det er det fedeste. Little Hugs har lavet et populært design, hvor du kan få fingrene i netop dette. Billedet afslører i sig selv meget godt, hvordan højden af tårnet kan reduceres ved at folde tårnet. Og så synes jeg også, at det er et ret nydeligt design i sig selv. Er dette tårn den rette løsning til dit hjem, så besøg Little Hugs’ hjemmeside via knappen her på siden.
Foldbart uden at være totalt gemt væk
Det foldbare design tillader, at man folder læringstårnet sammen en enkelt gang. Det mindsker dermed ikke størrelsen helt enorm, så man kan f.eks. næppe pakke det ind under sengen. Men foldbarheden er alligevel ret smart, og det giver i sin forstand læringstårnet en ny funktionalitet, når det er foldet sammen. Drømmer du om et læringstårn, der kan klappes fuldstændig sammen, så er det altså ikke løsningen her – men husk også, at sikkerheden skal være til stede, og derfor er robuste materialer altså at foretrække, fremfor noget der kan bøjes og samles på alle mulige spændende og ‘smarte’ måder.
Kan man lave et læringstårn selv?
At lave dit eget læringstårn kan være en sjov og givende proces. Det er vigtigt at vælge materialer af høj kvalitet, der er sikre for børn at bruge. Når du bygger et læringstårn, skal du sørge for, at det er stabilt og sikkert at bruge. Dette indebærer at bruge solide træmaterialer og sikre monteringsmetoder. Overvej også at tilføje skridsikre overflader eller gelændere for ekstra sikkerhed. Når det kommer til størrelsen, bør læringstårnet være justerbart, så det kan tilpasses barnets højde og alder.
Læringstårn IKEA hack
En populær mulighed er at anvende et såkaldt Ikea Hack til at skabe et læringstårn. Dette indebærer at bruge specifikke Ikea produkter og tilpasse dem til formålet. Et velkendt Ikea Hack til læringstårne indebærer ofte brug af en Ikea FÖRSIKTIG skammel eller en Ikea BEKVÄM køkkenstige. Disse produkter kan nemt transformeres til et sikkert og funktionelt læringstårn med lidt håndværk og kreativitet. Ikea Hacks kan være en overkommelig og sjov måde at skabe et læringstårn, der passer til dine behov og dit budget.
Hvilken alder passer læringstårne til?
Hvad er det, at læringstårne kan?
Læringstårne er som sagt noget, der kan flytte børnene op i voksenhøjde. Men de kan noget, der er meget federe end bare at hæve øjenhøjden. Det fedeste ved læringstårne er, at de ikke kun styrker børnenes muskler og koordination, men også deres selvtillid. Når de står deroppe og hjælper til, føler de sig virkelig som en del af holdet. Og det bedste af det hele? Det skaber også fantastiske øjeblikke sammen med familien. Forestil dig at lave pandekager sammen med din lille mini-me ved din side – det er ren kvalitetstid og hygge!
Læringstårn til børn: Praktik og aktivitet i ét
Vi kender det alle sammen. Når børnene går fra bare at ligge stille, trække vejret og spise, så sker der noget helt særligt. Barnet flyver rundt til højre og venstre, og selvom vi elsker dem, må vi bare sige, at tålmodighed er ikke deres styrke. De skal aktiveres og underholdes konstant. Men opgaverne er mange, og det kan nogle gange kræves, at den voksne skal fjerne sin opmærksomhed. Derfor elsker de fleste forældre, når praktik og aktivering af de små, kan gå hånd i hånd. Det gør det med læringtårnene. Andre aktiviteringsredskaber som aktivitetscentre og vippestole er knap så praktiske, men her kan man argumentere for, at barnet holdes mere i skak.